image
 |  5 31 Серпня 2018 | 09:25

«Ноу-хау» на 1 вересня від луцької школи: замість квітів - насіння (ВІДЕО)

У луцькій школі №19 на свято Першого дзвінка учні прийдуть не з квітами, а з їх насінням.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.
Таку ідею керівництво закладу запропонувало батькам школярів.
Озеленювати класи розпочали ще минулого року. Тоді усі бажаючі приносили до вазони. Тепер керівництво планує провести перше вересня без квітів.


"Я думаю, що гарні вишиванки будуть набагато краще майоріти ніж квіти, які на жаль через день-два підуть у смітник. Ні для кого не секрет, що це є не дороговартісні букети, ну і мені просто шкода тих зірваних квітів, які потім викидають масово у смітник і приносять задоволення на один день", - заявила директорка 19-ї школи Анжела Масиник.


Приносити насіння можна і для клумб і для горщиків, або ж самі вазони. Крім того, у школі планують створити спеціальні алеї. На кожній хочуть саджати окремий вид квітів.
До прикладу, алеї нарцисів, айстр, чорнобривців. Підтримали таку ініціативу і батьки. Погодились із тим, що рослини в горщиках та на клумбі проживуть довше ніж у букеті.


"Дуже позитивно, тому що потім квіти повикидаються в любому випадку. А так буде гарно", - оцінила ідею лучанка Алла.


"В принципі непогано, я взагалі проти квітів, щоб їх зривати й нести на один день. Я проти цього", - зазначила лучанка Любов.
Учні теж за те, щоб дарувати насіння замість зірваних квітів.


"Було б доволі розумно, і якби на вулиці красивіше було", - розповів учень Максим.


"В принципі якщо купувати насіння то його хватить на довше, в принципі і пам'ять буде. І ціна і пам'ять то вже краще буде купити. А то квіти вони ж згниють вдома і все", - додав він.
У закладі надіються, що це стане щорічною традицією. Таким чином, у кожному класі побільшає вазонів, а двір школи стане яскравим місцем відпочинку для усіх жителів мікрорайону.
Що ж до вчителів, то вони самі відмовились від квіткової традиції. Саме з їхньої ініціативи і почалась така акція.




Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити