image
 |  0 24 Січня 2019 | 11:59

Нові закони 2019 року набули чинності: що потрібно знати українцям

Все, що потрібно знати про нові закони січня 2019 року

Українські депутати ще 18 січня пішли на канікули і повернуться до Ради вони тільки 5 лютого. А тим часом закони вступають в силу.

Пропонуємо нашим читачам познайомитися ближче з головними новими законами січня 2019 року.

Закон України "Про прилеглу зону України"

Анексія Автономної Республіки Крим, інцидент в Керченській протоці і події в Азовському морі, незаконний захід іноземних суден в порти Криму всупереч накладеним санкцій, виявили деякі прогалини в морському праві України.

Закон України "Про внесення зміни до статті 80 Закону України "Про освіту" щодо забезпечення освітнього процесу належними умовами для роботи і одержання освіти"

Заборонено Законом приватизація майна державних чи комунальних навчальних закладів або використання його не за освітнім призначенням окрім здачі його в оренду в окремих випадках. Власне, відмови регіональних відділень Фонду державного майна в переукладанні договорів оренди і стали причиною прийняття цього закону.

Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для забезпечення державної політики у вугільній галузі"

Закон спрямовано на розблокування роботи підприємств вугільної галузі. Фактично, проблему створювала Державна виконавча служба, оскільки численні виконавчі провадження та заходи примусового виконання рішень про арешт грошових коштів і майна, що призводило до повної зупинки роботи таких підприємств. Наслідки призвели навіть до неможливості забезпечити початок опалювального сезону.

Закон України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьби із цими явищами".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити