image
 |  4 8 Лютого 2019 | 15:36

Новим вулицям Ковеля обрали імена

Чотири нові вулиці у Ковелі отримають імена письменника, космонавта та в честь ковалів. 

Про це йшлося на засіданні топонімічної комісії, - пише сайт Ковельської мерії.

На засіданні обговорили питання присвоєння назв новим вулицям у кварталі житлової забудови в районі вулиці Зерова (ліворуч від Брестської, між двома переїздами).

Одній з них рекомендують дати ім’я Василя Стефаника, відомого українського письменника, поета, політика.

Була підтримана пропозиція щодо вулиці Ковальської. Директор історичного музею Маргарита Матвійчук зазначила, що Ковель був містом ковалів. А у цьому мікрорайоні до сорокових років минулого століття, як йдеться у спогадах одного з мешканців Івана Слабушевського (1928 р.н.) і працювали майстри. Він, зокрема, розповідав: “На вулиці Брестській між двома переїздами було велике Вербське болото. Біля другого переїзду стояла кузня Івана Самчинського”.

А ще одна - йменуватиметься Кривий Вал. Її назва відображає рельєф території. Спроектована вона на існуючому валу, який має хвилеподібну форму.

Вирішили увіковічнити пам’ять першого космонавта України Леоніда Каденюка і присвоїти його ім’я паралельній вулиці та трьом провулкам, які відходять від неї.

Остаточне рішення щодо назв ухвалюватимуть депутати міської ради. Рішення топонімічної комісії носить рекомендаційний характер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковельські патрульні за рік спіймали 235 нетверезих водіїв

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити