image
 |  2 28 Березня 2019 | 18:14

Новий годинник зможе рятувати життя

Новий годинник-трекер Xiaomi Mi Band 4 матиме електрокардіографію, що призначена для відстеження роботи серця.

ЕКГ дозволяє виявити різні захворювання і врятувати життя. На сьогодні така особливість є лише в гаджетах за 5 тис. грн і дорожче, - повідомляє ProstoTECH.

Для використання ЕКГ потрібно під'єднати фітнес-трекер через Bluetooth 5.0 до свого смартфону. Після - запустити додаток Mi Fit і відкрити спеціальний розділ, присвячений ЕКГ. Процедура сканування роботи серця триватиме 3-5 хв., протягом яких не можна сильно рухатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розвіяла популярний харчовий міф

Після цього спеціальний штучний інтелект розшифрує електрокардіограму і надасть результати перевірки. Чи потрібно звертатися до лікаря за допомогою, користувач вирішуватиме самостійно.

Навесні 2018 року така можливість з'явилася в Apple Watch Series 4. Після цього, за допомогою ЕКГ цей наручний гаджет зумів врятувати кілька десятків життів по всьому світу.

Виробники повідомляють, що з точністю годинник не зрівняється із професійним обладнанням, але значні проблеми він виявити зможе.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити