image
 |  4 20 Червня 2019 | 12:19

Обшуки в клініках: у луцькому реабілітаційному центрі утримували «нелегалів»

У псевдореабілітаційних центрах, в яких провели обшуки у Луцьку та неподалік обласного центру, виявили майже півсотні осіб, яких там незаконно утримували під виглядом лікування алко- та наркозалежності.

Про це йшлося у четвер, 20 червня, під час брифінгу в ГУНП у Волинській області.

Заступник начальника слідчого управління поліції Волині Андрій Литвин розповів, що перевірки здійснили правоохоронці разом з прикордонниками на підставі звернення громадян, які раніше перебували у реабілітаційному центрі.

Факти, про які нам повідомляли пацієнти закладів, підтвердилися, переконують у поліції.

З’ясували, що майже 50 осіб у псевдореабілітаційних центрах утримували незаконно. До того ж, не було жодного дозволу на проведення лікарської діяльності.

Читайте також: У селі на Волині через отрутохімікати гинуть бджоли, а люди втрачають голос

Заступник начальника слідчого управління відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи ГУНП у Волинській області Олександр Лук’янчук розповів, що серед виявлених пацієнтів псевдореабілітаційних центрів був щонайменше один іноземець. Окрім волинян, там були жителі ще 4 українських областей. «Лікування», зазначають, було дорогим, утім суми не озвучують. Усіх пацієнтів центрів відпустили додому з родичами.

Відомо, що у результаті слідчих дій 4 особи затримали. Зараз вирішують питання про обрання їм запобіжного заходу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити