image
 |  1397 10 Червня 2024 | 23:31

Очільницю громади на Волині обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу

Голова Смідинської сільської ради Ковельського району Оксана Піцик є обвинуваченою за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду, - пише Ковель медіа.

Відомості щодо посадовиці було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42024032110000001 від 3 січня 2024 року.

29 квітня до суду надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні, затверджений начальником Ратнівського відділу Ковельської окружної прокуратури. Потерпілою стороною у справі значиться Смідинська сільська рада.

Покарання за ч. 4 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) – штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Судовий розгляд даної справи вже розпочався.

Довідково: На виборах у жовтні 2020 року за Оксану Піцик проголосували 79% виборців громади, які прийшли на виборчі дільниці. Вона народилася в селі Смідин Старовижівського району Волинської області в багатодітній родині. У 2011 році закінчила Волинський національний університет імені Лесі Українки, здобувши фах магістра біології. Після навчання працювала педагогом-організатором у школі, згодом – помічником-консультантом народного депутата. У листопаді 2017 року обрана головою Смідинської об’єднаної територіальної громади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити