image
 |  2 17 Лютого 2019 | 15:27

Одна людина - проти: у Жидичині громада перейшла до ПЦУ (ФОТО)

У селі Жидичин Ківерцівського району відбулися збори релігійної громади, на яких проголосували за перехід Свято-Миколаївського храму до ПЦУ.
Збори відбулися у приміщенні сільського клубу, всі учасники зборів реєструвалися, аби не допустити участі у зборах немісцевих людей. Кожному учаснику видавали мандат, - пише Перший.
Під час зборів зареєструвалося 390 людей. Як оголосила голова лічильної комісії Валентина Вінцюк, «за» перехід парафії до ПЦУ проголосувало 383 людини, проти – 1 людина.
Після голосування кожного, хто взяв участь у голосуванні реєстрували в окремому списку.
Перед зборами у Жидичині провели опитування представники обох релігійних громад – УПЦ МП і ПЦУ. Загалом 647 людей висловилося за перехід релігійної громади до ПЦУ.
У той час, коли у сільському клубі відбувалися збори і повідомлення про них були розміщенні заздалегідь, близько сотні прихильників Московського патріархату не взяли участі у зборах, а залишалися біля храму і ходили навколо нього хресним ходом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити