image
 |  16 15 Липня 2021 | 09:41

Смерть і каліцтва: оператор, побитий під час акції проти ЛГБТ-маршу в Грузії, осліп на одне око (ВІДЕО)

Постраждалий під час заворушень 5 липня оператор, співробітник Суспільного мовника Грузії Ілія Тваліашвілі частково втратив зір після побиття.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Хтось тягнув мене за пасок камери, хтось за кабель, інші били мене кулаками.

Я впав, і мене почали бити ногами, в основному били по голові, я кричав, але вони не зупинялися. Я втратив свідомість і прийшов до тями в машині поліції.

Я не розумію, як можна так безжально піддавати смертельній небезпеці незнайому людину, яка не зробила тобі нічого поганого", - заявив Ілія Тваліашвілі.

Оператор повідомив, що осліп на одне око і не знає, коли зможе повернутися до роботи.

Тим часом Міністерство внутрішніх справ Грузії продовжує ідентифікацію нападників. Затримали 21 учасника нападів на журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тбілісі помер телеоператор, побитий під час акції проти ЛГБТ-маршу

Опозиційні політики критикують темпи розслідування і вказують на те, що внаслідок дій радикалів 5 липня понад 50 працівників медіа отримали ушкодження різного ступеню тяжкості.

Нагадаємо: в неділю у Тбілісі у власній квартирі був знайдений мертвим телеоператор телекомпанії "Пірвелі" Лексо Лашкарава, якого жорстоко побили під час висвітлення заворушень в Тбілісі 5 липня.

Лашкарава зазнав нападу радикалів, коли висвітлював заворушення у зв’язку з проведенням акції протесту через проведення маршу на підтримку ЛГБТ-спільноти. Противники ЛГБТ жорстоко побили його біля офісу організації "Сірцхвіліа", недалеко від парламенту Грузії. Лашкарава був госпіталізований з переломами кісток обличчя, йому потрібна була хірургічна операція. Кілька днів тому він залишив клініку і продовжував лікування вдома.

У центрі Тбілісі 11 липня тисячі людей вийшли на мітинг з вимогою відставки уряду після загибелі оператора телекомпанії "Пірвелі" Лексо Лашкарава, жорстоко побитого під час заворушень 5 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі парки та пляж у Теремно обробили від комарів (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити