image
 |  0 22 Листопада 2021 | 10:09

Оприлюднили дані американської розвідки про підготовку Росії до нападу на Україну

Американська розвідка вважає, що Росія готується до масштабної наступальної операції в Україні на початку 2022 року, але остаточне рішення про її проведення, ймовірно, в Кремлі ще не ухвалили.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на інформацію, яку США передали своїм європейським союзникам.

Вона свідчить, що Росія дійсно розглядає сценарій вторгнення з багатьох напрямків, у тому числі зі сторони Білорусі та окупованого Криму. Для цього можуть задіяти до 100 тисяч солдатів. Джерела видання описують ймовірний напад як операцію в холодну пору року, що охопить велику територію та буде розрахована на тривалий час.

Приблизно половина тактичних груп вже знаходиться на позиціях, у разі вторгнення надаватиметься підтримка з повітря. Джерела Bloomberg також стверджують, що Росія оголосила мобілізацію десятків тисяч резервістів у безпрецедентних після розвалу СРСР масштабах, хоча публічно про це не повідомлялось. Резервісти повинні будуть зайти на окуповану територію після того, як пройде лінія фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Їхня брехня принижує. Захистимо нашу гідність», - на Майдані Незалежності активісти розгорнули банер

США не стверджують, що нова війна між Росією та Україною точно відбудеться, і що Вашингтон точно знає про серйозність намірів Володимира Путіна, пише Bloomberg. Джерела агентства кажуть, що, ймовірно, у Кремлі ще не ухвалили остаточне рішення. Російська влада розуміє, що Україна чинитиме опір будь-якій спробі захопити нові території військовим шляхом, а Захід задіє нові санкції, які можуть зашкодити російській економіці.

Нагадаємо, що американські ЗМІ почали писати про зосередження російських військ недалеко від України ще у жовтні. Українська влада протягом двох тижнів заперечувала ці публікації, а секретар РНБО Олексій Данілов прямо називав повідомлення західних медіа дезінформацію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити