image
 |  5 29 Січня 2018 | 11:28

Оркестр 14-ої бригади заграв у честь Героїв Крут

Військовий оркестр 14-ої бригади взяв участь у флешмобі у пам'ять про Героїв Крут.
Про це інформує кореспондент Волинь UA.
Оркестр виконав 4 композиції на Площі Героїв Володимира-Волинського.
Подібні виступи духових оркестрів (як військових так і цивільних колективів) відбуваються цими днями по всій Україні. Ініціювало їхнє проведення Військово-музичне управління Збройних Сил України з метою всенародного вшанування та увічнення героїчних подвигів захисників України, які самовіддано та мужньо боронили незалежність і цілісність держави, а також усвідомлення суспільством зв’язку подвигу українців, полеглих у бою під Крутами та при обороні Міжнародного аеропорту «Донецьк».
На сторінці прес-служби 14-ої бригади, зазначено, що у 1918, бій під Крутами знаменував початок епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її, обов’язку, який ми переосмислили наново…
«Бо сьогодні, у 2018, через 100 років після битви під Крутами, велика війна за державність і незалежність України все ще триває… Як і 100 років тому, українці, серед яких чимало зовсім молодих людей, воюють із тим же російським ворогом за цілісність і суверенітет української держави – заради світлої пам’яті героїв Крут і всіх прийдешніх поколінь українців, які житимуть вільними на вільній землі. І саме в наших руках – доля нації та держави, в наших руках – перемога, на яку Україна так довго чекає!»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити