image
 |  0 19 Серпня 2020 | 13:30

Парламент Литви відмовився визнавати Лукашенка легітимним президентом Білорусі

Парламент Литви відмовився визнавати результати виборів президента Білорусі, а їхнього переможця Олександра Лукашенка – легітимним президентом, повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус у твітері.

«Сьогодні парламент одноголосно ухвалив резолюцію, якою відмовився визнати результати виборів у Білорусі та Олександра Лукашенка як легітимного президента, закликав до вільних та демократичних виборів та вирішив запровадити санкції проти відповідальних за фальсифікації під час виборів та немислиму жорстокість», – написав Лінкявічус.

У Мінську й інших містах Білорусі від вечора 9 серпня тривають акції протесту. Люди протестують проти результатів виборів президента, на яких, за офіційними даними, перемогу здобув чинний голова держави Олександр Лукашенко. Він є президентом Білорусі вже 26 років.

Люди заявляють, що результати виборів, за якими Лукашенко отримав 80% голосів, а його головна конкурентка Світлана Тихановська – 10%, були сфальсифіковані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У білоруських СІЗО ґвалтували затриманих на протестах дівчат, – ЗМІ

Силовики у перші дні протестів жорстоко розганяли демонстрантів, били їх, застосовували гумові кулі, кийки, водомети, сльозогінний газ.

Західні лідери закликали владу Білорусі зупинити насильство. Зокрема, країни Люблінського трикутника – Україна, Польща та Литва – пропонували владі та суспільству Білорусі допомогу в налагодженні діалогу.

Лукашенко відмовився від пропозицій посередництва з-за кордону і заявив про зовнішнє втручання у справи Білорусі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити