image
 |  11 14 Березня 2022 | 12:02

Патріарх РПЦ Кирило благословив війська Росії на війну проти України

Російський патріарх Кирило благословив військових армії РФ на війну проти України після літургії на свято Торжества православ'я у Москві.

Зокрема, Кирило подарував ікону командувачу Росгвардії Віктору Золотову.

«Нехай цей образ надихає молодих воїнів, які приймають присягу, які вступають на шлях захисту Вітчизни», – цитує Кирила пресслужба РПЦ.

У відповідь Золотов пообіцяв очільнику РПЦ якомога швидше «зламати опір України».

Російська православна церква представлена в Україні своєю самоврядною частиною, яка носить назву Українська православна церква (Московського патріархату).

Після надання у 2019 році автокефалії Київській митрополії у складі Константинопольського патріархату, Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що з канонічної точки зору УПЦ (МП) в Україні більше не існує.

Також у Константинополі вже не вважають митрополита Онуфрія «митрополитом Київським». Патріарх Варфоломій вважає єдиною канонічною автокефальною церквою на території України Православну церкву України на чолі з митрополитом Київським Епіфанієм.

РПЦ не визнає відповідне рішення Константинопольського патріархату.

У лютому 2022 року митрополит Онуфрій засудив війну Росії проти України та вимагає припинити її. Митрополит звертався до Кирила попросити Путіна припинити війну. Очільник РПЦ навпаки, підримав російську агресію.

Багато священиків УПЦ МП через дії Росії та Кирила припинили поминати його як свого патріарха.

Росіяни зруйновали більше десяти храмів УПЦ МП, а 13 березня обстріляли Святогірську лавру. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити