image
 |  151 29 Червня 2024 | 15:49

Печерський райсуд знову арештував облгази Фірташа

28 червня Печерський райсуд Києва за поданням ДБР та Офісу генпрокурора знову заарештував корпоративні права 21 обласних та міських філій компанії РГК Дмитра Фірташа.

Про це пише ДБР.

Раніше, 25 червня, ВАКС зняв арешт із корпоративних прав «облгазів Фірташа». Йдеться про компанії «Вінницягаз», «Волиньгаз», «Дніпропетровськгаз», «Житомиргаз», «Закарпатгаз», «Запоріжгаз», «Івано-Франківськгаз», «Київоблгаз», «Львівгаз», «Миколаївгаз», «Рівнегаз», «Сумигаз», «Тисменицягаз», «Хмельницькгаз», «Чернівцігаз», «Чернігівгаз», «Харківгаз», «Харківміськгаз», «Криворіжгаз», «Луганськгаз».

У чому ДБР звинувачує РГК Дмитра Фірташа

У червні 2021 року ДБР відкрило карну справу проти Регіональної газової компанії Дмитра Фірташа. За даними правоохоронців, РГК незаконно привласнила у держави 1,48 млрд грн. Начебто у 2017 році тодішні посадовці Міненерговугілля у змові з РГК безоплатно передали газорозподільні мережі облгазам Фірташа.

У травні 2022 року через це Кабмін передав активи РГК в управління підприємству Групи «Нафтогаз» — «Чорноморнафтогаз».

Вже у вересні НАК «Нафтогаз України» почав розбудовувати свої облгази, створивши у вересні ТОВ «Газорозподільні мережі України» (Газмережі). З січня 2023 року він почав інтегрувати облгази РГК у свою структуру, завершивши цей процес у грудні 2023 року.

Паралельно правоохоронці почали відкривати справи проти топменеджерів РГК, ТОВ «ЙЕ Енергія» та облгазів, пов'язаних із Фірташем. Начебто вони розкрадали кошти із комунальних платежів, що призначалися для закупівлі газу. Збитки становили понад 18 млрд грн. Наразі більшість з топ-менеджменту облгазів Фірташа перебувають під слідством або у СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни повернули втрачені позиції у Харківській та Луганській областях, - ISW

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити