image
 |  14 5 Квітня 2023 | 16:16

Пентагон зробив заяву про стратегію ЗСУ в Бахмуті й весняний контрнаступ

Військове керівництво Сполучених Штатів Америки розуміє стратегію Збройних сил України в Бахмуті на Донеччині.

Вашингтон упевнений, що ЗСУ мають можливості для переходу на наступну фазу бойових дій, заявив високопосадовець міністерства оборони США.

"Пентагон підтримує тісний контакт із українським військовим командуванням та політичним керівництвом України щодо ситуації в Бахмуті й розуміє стратегію, якої вирішили дотримуватися українці. Ми спостерігаємо спустошливі втрати в живій силі, які переживає РФ. Сили ПВК "Вагнер", по суті, кинуті до м'ясорубки, тоді як російські регулярні війська зафіксовані на позиціях через надійну українську оборону", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 10 знищених окупантів: в районі Бахмута успішно відпрацювали українські снайпери (ВІДЕО)

Водночас ЗСУ точно мають сили та засоби для переходу до нової фази бойових дій.

"Безумовно, ми розуміємо стратегію України. І ми абсолютно впевнені, що у них справді є обладнання, якого вони потребують. І оскільки ми допомагаємо їм виставити нещодавно навчені війська, у них справді є можливості, щоб бути в змозі перейти до наступної фази на полі бою", – підкреслив представник міністерства оборони США.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити