image
 |  0 2 Листопада 2019 | 11:53

Перестало битися серце першого «губернатора» Волині Володимира Блаженчука

2 листопада перестало битись серце першого "губернатора" Волині Блаженчука Володимира Івановича.

Панахида за упокій душі та прощання з померлим відбудуться 3 листопада у Свято-Троїцькому кафедральному соборі в Луцьку, - інформує "ВолиньPost".

Володимир Іванович Блаженчук народився 7 вересня 1945 року в селі Холопичі Локачинського району Волинської області. Працював у колгоспі, закінчив Горохівський сільськогосподарський технікум та Луцький педагогічний інститут. Був на комсомольській та партійній роботі.

Працював першим секретарем Іваничівського райкому КПУ, першим секретарем Ковельського міськкому КПУ, другим секретарем, а з травня до грудня 1990 року – першим секретарем Волинського обкому КПУ.

Був депутатом, а згодом і головою Волинської обласної ради. З грудня 1990 до березня 1992 року – голова Волинського облвиконкому. Пізніше, до квітня 1994 року, – представник Президента у Волинській області.

Згодом обіймав посади генерального консула України в Гданську (Польща) та радника посольства в Грузії.

"Володимир Блаженчук – людина-легенда. З його ім’ям пов’язано чимало життєво важливих перетворень на Волині.

Це ж він був першим керманичем області, коли уся країна переходила від старого радянського ладу до нового – незалежності. Це йому першому довелося шукати компроміси між революційно настроєною опозицією і компартійцями. І робив це, не заграючи ні до кого!

Це завдяки йому Луцький державний педагогічний інститут став Волинським державним університетом імені Лесі Українки (нині СНУ) й отримав чудові навчальні приміщення, а Луцький індустріальний інститут (нині ЛНТУ) з філіалу став самостійним вузом", - йдеться на сторінках газети "Вісник".

Інформаційний ресурс "ВолиньUA" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Володимира Івановича!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити