image
 |  7 20 Червня 2019 | 15:08

Перший заступник голови Волинської обласної ради зустрівся з іноземними журналістами (ФОТО)

На Волині перебуває група журналістів з Німеччини,України, Грузії, Вірменії та Білорусі на чолі з доктором Вольфгангом Рессманном, керівником «Open Channel TV Ludwigshafen», федеральної землї Райнланд-Пфальц.

Про це пишуть на сайті Волинської обласної ради.

За сприяння Міністерства закордонних справ ФРН вони проводять науково-практичну конференцію, на тему: «Медіадіалог для демократії та миру».

Проект ставить за мету з залученням журналістів, громадських активістів, студентів і науковців розбудувати європейську модель співпраці інституцій громадянського суспільства, мас-медіа, студентської молоді та науковців у взаємодії з органами державної влади та самоврядування. Він допоможе учасникам оволодіти передовими технологіями журналістської роботи, правильно застосовувати соціальні мережі, налагодити політичний діалог, комунікувати з представниками інших держав задля розуміння причинно-наслідкових мотивів формування суспільно-політичної ситуації в Україні, Грузії, Вірменії та Білорусі і подальшого розвитку цих країн, а також налагодження добросусідствих взаємин між європейськими народами.

Сьогодні журналісти зустрічалися з першим заступником голови обласної ради Олександром Пирожиком.

Він розповів, що журналістика дуже близька його духу, бо це - перша професія , якою довелося займатися у житті. "Досвід та напрацювання в сфері медіа допомагають мені у нинішній роботі в органі місцевогог самоврядування", - відзначив пан Пирожик. Він зауважив, що обласна рада працює за принципами відкритості та прозорості.

Доктор Вольфганг Рессманн подякував з можливості такого спілкування і висловив сподіванняна ефект від роботи конференції.

Координатор проекту на Волині, голова правління ТО «Форум українських журналістів» Володимир Данилюк каже, що наша область як прикордонна цікава для учасників програми.

В ході зустрічі доктор Рессманн розповів про досвід німецьких колег у сфері сгромадського телебачення. Журналіст з Вірменії Мкртін Тоноян поділився міркуваннями про боротьбу з фейками та спростування інформаційних атак.

Довідково:

Проект «Медіадіалог для демократії та миру» реалізовують: «Federal Association of Citizen Media and Training Media» (Німеччина), «European Youth4Media Network Association» (Німеччина), «Open Channel TV Ludwigshafen» (Німеччина), «Center for Strategic Research» (Вірменія), Білоруська асоціація журналістів (Республіка Білорусь), «Caucasus University» (Грузія), ГО «Форум українських журналістів», Національна спілка журналістів України, Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Факультет журналістики Національного університету «Одеська юридична академія», Факультет філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (Україна).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити