image
 |  4 15 Лютого 2023 | 09:24

Петиція про офіційне вживання в Україні "Московія" замість "Росія" набрала необхідну кількість голосів

Кількість голосів під петицією 22/170958-еп "Офіційно перейменувати назву "росія" на "московія". Замінити термін "російський" на "московський", "російська федерація" на "московська федерація" перевищила необхідні 25 тисяч.

Це відображено у розділі Електронні петиції на сайті Офісу президента, інформує ВолиньUA.

Авторка петиції Валерія Шахворостова нагадує, що "історичною назвою Росії є Московія".

"Те саме стосується державних утворень Московського князівства, Московського царства, імперії. Ця назва вживалася в європейських і в деяких азійських мовах. На багатьох історичних мапах XVI—XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства на Всеросійську імперію, також фігурує ця назва. 22 жовтня 1721 року, - тобто 301 рік тому, - московський цар Петро І проголосив Московське царство "Российской империей", - зазначається в тексті.

Наголошується, що "бездіяльність України у питанні історичної назви Росії - це мовчазне визнання ворожого небезпечного твердження, що Російська Федерація є прямим нащадком нашої Київської Русі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З МЗС Польщі в межах декомунізації звільнили всіх випускників російського МГИМО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити