image
 |  9 1 Січня 2019 | 10:37

Піротехніку у Луцьку продають навіть дітям

У Луцьку міська рада заборонила використання феєрверків без дозволу відповідних служб під час новорічних та різдвяних свят.

Про це повідомляє "5 канал".

Феєрверкам – ні! На ринках українських міст заборонений продаж піротехнічних виробів. Однак, це не зупиняє спритних продавців, які прагнуть заробити напередодні Нового року. Щоб зловити таких порушників, на одному з луцьких базарів поліцейські та пожежники влаштували рейд. 

Це – Варшавський ринок у Луцьку. Пожежні та поліцейські ходять торговельними рядами та пильнують, чи не продають феєрверки. 

Катерина Побережник, співробітник луцького відділу ДСНС, говорить: "Дані заходи проводяться з метою виявлення порушників, оскільки правила пожежної безпеки забороняють на ринку продаж піротехнічних виробів". 

На цій точці продавці відкрито торгують забороненими на ринку петардами та феєрверками. Продають товар навіть дітям. Тільки-но продавці дізнаються про рейд на ринку, одразу ховають увесь товар і припиняють торгівлю. Притягнути їх до відповідальності не вдається. 

Учасники рейду заходять до торговельного центру. В одному з магазинів на вітрині та під прилавком помічають феєрверки. Продавець провину в неналежному зберіганні піротехнічних виробів визнає. На нього складають протокол. Санкція відповідної статті передбачає накладення штрафу від 35 до 60 мінімумів доходів громадян.  

До феєрверків у новорічну ніч у лучан ставлення неоднозначне. 

"В першу чергу слід дивитися на якість феєрверків, якщо їх вже купувати, але я не вважаю це настільки потрібною річчю, на це не витрачаю свої кошти", – говорить одна з мешканок міста. 

"Якщо діти користуються такими вогненебезпечними засобами, то тільки під контролем старших, а сам не купую", – говорить лучанин. 

Інший каже: "Нині це напружує у зв'язку з тим, яка ситуація в нас в країні і якось це страшно, коли вони бахкають, а не весело". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку «автохам» заблокував виїзд із парковки (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити