image
 |  5 27 Грудня 2023 | 15:17

Після атаки на "Новочеркаськ" у Криму зникли безвісти 33 моряки

Як мінімум 19 російських моряків поранені, а 33 вважаються зниклими безвісти після удару ЗСУ по десантному кораблю "Новочеркаськ" у порту тимчасово окупованої Феодосії.

Про це повідомляє телеграм-канал Astra з посиланням на свої джерела, "Агенство", Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук в етері "Радіо Свобода".

За даними видання, в момент атаки в ніч проти 26 грудня на кораблі перебували 77 моряків. Крім зниклих безвісти, 19 моряків отримали поранення.

Псевдоголова Криму Сергій Аксьонов раніше повідомляв про одного загиблого і чотирьох поранених мирних жителів внаслідок атаки в порту.

Про те, що в момент удару на кораблі "Новочеркаськ" були моряки, раніше також повідомляло російське видання "Агентство". За його даними, на кораблі в момент удару могли перебувати щонайменше два офіцери.

Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук повідомив, що на знищеному великому десантному кораблі "Новочеркаськ" мав бути персонал, навіть тоді, коли він стояв у порту. Результат удару по кораблю ще уточнюють, оскільки розвідка на окупованій території є складним завданням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати росії у війні перевищили 355 тисяч солдатів

"Досить велика частка екіпажу мала перебувати на борту, а екіпаж там становить близько 80 людей. Якщо врахувати цей тип кораблів, то на ньому могли бути й сторонні. Там не могло обійтися без жертв".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити