image
 |  2 21 Січня 2021 | 20:59

«Північний потік-2» закінчився, як вода в Кpиму? Європарламент ухвалив резолюцію

Європейський парламент зажадав ввести санкції проти російських фізичних і юридичних осіб, а також припинити будівництво газопроводу «Північний потік-2» через арешт опозиційного політика Олексія Навального.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

«Європарламент закликає ЄС і його держави-члени критично переглянути співпрацю з Росією на різноманітних зовнішньополітичних платформах і в відношенні проектів, таких як «Північний потік-2», завершення якого ЄС повинен зупинити негайно», – йдеться в документі.

Ввести санкції пропонується проти російських олігархів, найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна і російських пропагандистів. Йдеться про замороження активів в ЄС, заборону на поїздки в країни Євросоюзу. Заходи також мають зачепити найближчих родичів фігурантів. 

На думку депутатів ЄП, замах на Навального і його арешт після повернення до Росії спрямовані на запобігання подальшого викриття серйозної корупції в режимі. Таким чином, зазначається в документі, влада намагається змусити замовкнути політичну опозицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США ввели санкції щодо російського корабля, який будує «Північний потік-2»

У резолюції підкреслюється, що влада несе повну відповідальність за «фізичний» і «психічний» стан Навального.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 13 лютого Рада ЄС та Європарламент попередньо схвалили посилення Газової директиви Євросоюзу на підставі значно доопрацьованого і пом'якшеного проєкту поправок, розробленого Німеччиною та Францією. Від них безпосередньо залежить доля російського газопроводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький концерн вийшов з проєкту «Північний потік-2» через загрозу санкцій США

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити