image
 |  13 29 Травня 2024 | 08:54

Пляжі Луцька перевірили на готовність до початку купального сезону (ФОТО)

Відбулось виїзне засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розглянула готовність місць масового відпочинку на воді та забезпечення безпеки протягом купального сезону 2024 року у Луцьку.

Про це пише ВолиньUA.

Розпочали засідання на головному міському пляжі у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Силами департаменту житлово-комунального господарства тут відремонтовано вбиральні, розчищено верболоз на правому березі річки для покращення огляду, організовано прибирання та вивезення сміття, поновлено пісок у пісочницях, покошено траву.

Представників Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України запевнили: обробку зелених насаджень від кліщів – проведено, а контрольні забори води на аналіз – здійснено.

Не забули також і про безпеку на воді. Зокрема, водолазне відділення аварійно-рятувального загону ДСНС обстежило акваторію дна в межах місць для купання на предмет небезпечних матеріалів. Працівники служби із надзвичайних ситуацій подбали про належну підготовку матросів-рятувальників, які чергуватимуть на своїх ділянках пляжу щодня з 1 червня, з 10.00 до 20.00. Тож лучани можуть бути впевнені – усі глибини вивчено, а рятувальні пости забезпечено.

Однак мали члени комісії і зауваження до стану місць відпочинку на воді. Зокрема ремонту потребують старі бетонні сходи, що частково руйнуються та осуваються у воду. Схожа проблема є і на Теремнівській водоймі, однак поруч тут вже встановлено комфортні сходи, якими можуть скористатись відпочивальники, а старі потребують демонтажу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити