image
 |  11 19 Лютого 2021 | 10:57

Поєднав Майдан: На Волині одружилися діти загиблих на Майдані Героїв (ВІДЕО)

Події на Євромайдані забрали життя волинянина Віктора Хом’яка і хмельничанина Сергія Бондарчука, але об'єднало долі їхніх дітей. Ірина та Володимир одружилися за три роки після подій на Майдані.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Нині подружжя живе у селі Голишів неподалік Луцька. Разом виховують сина. Портрети обидвох батьків – у хаті на видноті.

Будинок, де зараз живе подружжя, раніше належав Герою Небесної Сотні Віктору Хом’яку. Його донька Ірина нині у декретній відпустці. Чоловік Володимир, син героя Сергія Бондарчука, працює дистанційно. Він – програміст.

Одружилися Бондарчуки 2017-го року. Вони кажуть, що на весіллі щастя з ними тоді розділили родичі й інших Героїв Небесної Сотні.

«Ті сумні події дали й радісну подію. В іншому випадку, можливо б, ми б ніколи не познайомилися», – розповіла Ірина.

Подружжя познайомилося на зустрічах родин Героїв Небесної Сотні. Три роки товаришували, тоді вирішили створити власну сім'ю.

«У якийсь момент я зрозумів, що поруч людина, яку я все життя шукав. З якою мені хочеться бути. Яка розділяє мої погляди, з якою мені добре», – розповів Володимир Бондарук.

Щороку 20 лютого чоловік та дружина згадують загиблих батьків. Розповідають: і Сергій Бондарчук, і Віктор Хом’як поїхали уперше на Євромайдан після побиття студентів.

«Він поїхав на два чи три дні й коли приїхав казав: «Ти не уявляєш, там такі люди світлі та хочуть змін», – згадує Ірина.

Її тата знайшли повішеним на арматурі «майданівської» ялинки 27 січня 2014 року. Перед цим ніч він відстояв на барикадах.

Батько Володимира, свободівець Сергій Бондарчук, отримав поранення на Інститутській і помер 20 лютого. Щоб знайти місце, де підстрелили тата, син провів власне розслідування.

«Знайшов медсестру і лікаря, які були у польовому шпиталі біля готелю «Козацький». Вони розказали, що батька принесли ще притомного», – розповів Володимир Бондарук.

Бондарчуки кажуть, що в обидвох їхніх родах жив дух свободолюбства і гідності. Так виховуватимуть і сина Устима. Коли він підросте, обіцяють розповісти йому про Майдан і дідусів, які на ньому загинули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Буду стояти до повалення влади, або до смерті!» – зі щоденника волинського Героя Небесної сотні Едуарда Гриневича

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити