image
 |  52 28 Вересня 2024 | 17:34

Похолодання в Україні: очікується мокрий сніг

Ці вихідні принесуть нам зміну синоптичної ситуації. Вже буде більш осінній характер погоди в деяких областях, адже буде надходити атмосферний фронт із заходу разом з холодним повітрям з північних широт. Цей фронт принесе у західні та північні області відчутне зниження температури, а у Карпатах навіть очікується мокрий сніг.

Про це повідомляє Український гідрометцентр, інформує ВолиньUA.

У вихідні, за даними синоптиків, в західних та Житомирській областях пройдуть помірні, місцями значні дощі. Температура вдень 28 вересня буде +19°...+25°, а в неділю відчутно похолоднішає впродовж доби до +9°...+14°.

На решті території утримається тепла та суха погода з температурою вночі +12°...+18°, вдень +23°...+29°. Лише вдень 29 вересня на Київщині, Чернігівщині та Вінниччині місцями пройде короткочасний дощ за температури +18°...+23°.

В понеділок, за даними Укргідрометцентру, в більшості областей буде без опадів. Лише на заході та півночі країни місцями пройде невеликий дощ, а на високогір'ї Карпат можливий мокрий сніг. Температура в західних областях вночі впаде до +2°...+9°, вдень буде +9°...+14°. На решті території вночі +8°...+13°, вдень +20°...+25°, а у північних областях +14°...+19°.

Вітер в Україні найближчими днями буде південний з переходом на північний, 7-12 м/с. Вдень 29 вересня в західних та північних областях місцями пориви сягатимуть 15-20 м/с, а в Карпатах - до 24 м/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Шацькій громаді підраховують доходи від туристичного сезону

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити