image
 |  13 25 Жовтня 2023 | 15:17

Поліцейський організував канал втечі ухилянтів за кордон

Служба безпеки заблокувала на Одещині ще один канал нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Злочинну схему організував співробітник одного з підрозділів Нацполіції в Одеській області, повідомила пресслужба СБУ 25 жовтня.

"Він пропонував військовозобов'язаним уникнути мобілізації шляхом нелегального перетину кордону. Вартість безперешкодного пропуску через кордон становила 5 тис. дол. з однієї особи", - звітує відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака "Шахедами": ППО збила усі

До протиправної діяльності поліцейський залучив посередника, який мав отримувати кошти та перевозити ухилянтів до державного кордону. Для реалізації злочинного плану зловмисники планували підкупити прикордонника одного з контрольно-пропускних пунктів.

Оперативники спецслужби затримали організатора трафіку та його спільника після отримання двох траншів, під час перевезення двох втікачів до одного з пунктів пропуску Одещини.

Наразі затриманим повідомили про підозри. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити