image
 |  189 27 Червня 2024 | 21:44

Польща відкриє новий пункт пропуску з Україною

Вже до кінця 2024 року Польща має намір забезпечити повноцінну роботу пункту пропуску “Нижанковичі-Мальховичі” на кордоні з Україною у Львівській області, поінформував голова польської Ради з питань співробітництва з Україною Павел Коваль.

Про це пишуть Букви.

Зазначається, що цьогоріч відкриють відремонтований прикордонний перехід у Нижанковичах. Нині ж прискорено роботи із закупівлі обладнання.

Ми робимо все можливе, щоб перехід був відкритий до кінця року, — наголосив Коваль.

Відповідно до українсько-польських домовленостей, наразі тут діє тимчасове місце перетину кордону, де можуть слідувати тільки порожні вантажні транспортні засоби вагою понад 7,5 тонни.

З відкриттям, на пункту пропуску здійснюватиметься спільний контроль, контрольні служби Польщі та України перебуватимуть на території Польщі.

Як зауважив речник ДПСУ Андрій Демченко, розшириться і категорія транспортних засобів, які зможуть тут перетинати кордон, тоді як пішохідний рух за цим напрямком не передбачається.

Водночас відкриють додаткові можливості з торгівлі не лише через Нижанковичі, а також і через ПП “Корчова-Краківець”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Ягодин намагалися контрабандою ввезти антикварний "John Deere"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити