image
 |  4 19 Грудня 2018 | 11:33

Польські прикордонники закривають пішохідний перетин кордону в Угринові

Польські прикордонники заявили, що пішохідний пункт пропуску на кордоні з Польщею у Львівській області "Угринів-Долгобичув" працюватиме до кінця цього року, а опісля його робота не може бути продовжена.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на повідомлення польських прикордонників.

Як пояснено у заяві, наприкінці року закінчується дія пілотного проекту з пішохідного перетину кордону на автомобільному пункті пропуску "Долгобичув-Угринів". Проте тимчасовий характер інфраструктури, облаштованої для пішохідного руху, створює багато загроз і не дозволяє продовжити пілотний проект в його нинішньому вигляді.

"Крім того, з огляду на збільшення часу очікування перетину кордону людьми, які подорожують автобусом, виправданим є використання автобусних переїздів за їх прямим призначенням", - йдеться у заяві.

За інформацією видання ZAXID.NET, львівські прикордонники наразі не отримували офіційних документів про закриття пішохідного переходу в Угринові.

"Дія експерименту справді завершується. Ми чули про те, що пішохідний пункт пропуску мають намір закрити, але наразі очікуємо на офіційні документи від польських колег. Ймовірно, завтра-післязавтра отримаємо всі документи і тоді будемо знати точно, що буде з цим пунктом", – пояснила виданню речниця Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.

Пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" відкритий у 2014 році. Від початку роботи він призначений для перетину кордону автомобільним транспортом. Проте влітку 2015 року там розпочали експериментальний проект на півроку та облаштували піший перехід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ресторан, в якому вечеряв у Тернополі Порошенко, охороняло сотні силовиків

Відтоді дію пілотного проекту постійно продовжували, часто після того, як польські прикордонники видавали рекомендацію зупинити піший перетин кордону.

За даними польських прикордонників, щодоби пішохідним переходом у пункті пропуску "Долгобичув-Угринів" користуються близько 850 людей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити