image
 |  13 19 Травня 2024 | 18:49

Понад 2,5 кілометри браконьєрських сіток вилучили з водойм Волині (ФОТО)

У рамках заходів «Нерест-2024» Держекоінспекція Волині активно протидіє браконьєрству на водоймах області під час нерестового періоду.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області, - пише ВолиньUA.

Так, за період з 6 по 12 травня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Волинської області проведено 16 заходів, спрямованих на запобігання громадянами порушень правил рибальства, виявлення та фіксації адміністративних правопорушень у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів під час дії нерестової заборони.

За результатами обстежень рибогосподарських водних об’єктів по виявлених порушенням до адміністративної відповідальності притягнуто 9 громадян по ч. 3 ст. 85 КУпАП з накладенням штрафів в суму 952 грн (на водоймах Камінь-Каширського району притягнуто 3 громадян, Ковельського - 4 та Володимирського 2 громадян).

Всього з водойм вилучено 47 безгосподарних сіток рибальських загальною довжиною 2540 метрів, та 9 ятерів.

Працівниками Держекоінспекції спільно з службою охорони Шацького національного природного парку проведено заходи по запобіганню порушень громадянами режиму охорони водних біоресурсів на озерах парку.

Розмір збитків, заподіяних внаслідок порушення законодавства внаслідок незаконного добування (вилову) водних біоресурсів становить 40 732 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самовільне використання водних ресурсів: на Волині покарали громаду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити