image
 |  14 26 Серпня 2021 | 21:41

Понад півтори тисячі луцьких прикордонників щепили проти COVID-19

Луцькі прикордонники продовжують вакцинуватися від коронавірусної хвороби. 26 серпня щеплення отримали 12 військових.

Про це повідомив «Суспільному» начальник служби охорони здоров’я Волинського прикордонного загону Володимир Жолоб.

Другу дозу, з його слів, отримали 842 військових. Усього за весь період провакцинувалися 1 545 військовослужбовців Луцького прикордонного загону.

Процес вакцинації відбувається на базі Територіального медоб’єднання Міністерства внутрішніх справ України в області, а також у центрах первинної медико-санітарної допомоги за місцем дислокації підрозділів.

Прикордонників за бажанням щеплюють вакцинами CoronaVac, AstraZeneca і Pfizer, які є в наявності. Зі слів начальника служби охорони здоров’я Волинського прикордонного загону, окремих військових, які перехворіли на COVID-19 або мають проблеми зі здоров'ям, поки не щеплюють.

«Після обстеження у сімейного лікаря і після відтермінування вони будуть також провакциновані за бажанням. Таких військовослужбовців, що категорично відмовляються, немає», – каже Володимир Жолоб.

Один із дванадцяти прикордонників, які прийшли 26 серпня на щеплення у Луцьку, старший сержант Роман Бляшук розповів: наразі отримав першу дозу. Говорить: дізнавався інформацію про різні вакцини та обрав препарат Pfizer.

«Хочу вакцинуватися, щоб захистити свою сім’ю і навколишніх», – додав прикордонник.

За весь період пандемії перехворіли на COVID-19 123 волинських прикордонники, троє з яких лікувалися в ковідному госпіталі в селі Тарасове. Смертельних випадків не було, додав начальник служби охорони здоров’я Волинського прикордонного загону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їв консерви: волинянин, який захворів на ботулізм, у важкому стані на ШВЛ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити