image
 |  337 4 Липня 2024 | 20:21

Військового, який займає керівну посаду на Волині, судитимуть за недбалість

Військового, який займає керівну посаду, запідозрили в недбалому ставленні до служби. Наприкінці червня йому висунули підозру в привласненні, розтраті майна та заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, а також у службовому підробленні документів. Всі ці неправомірні дії могли статися, за версією слідства, під час будівництва об’єктів проживання для військовослужбовців.

Про це  "ВолиньUA" пише з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

У Луцькому міськрайонному суді військовослужбовцю обирали запобіжний захід.

Слідчий та прокурор зазначили, що необхідність застосування домашнього арешту виникла за результатами проведення слідчих дій: проведено обшук будівель, допитано свідків-військових, які несли службу на об’єктах під час їхнього будівництва, досліджено рух коштів підозрюваного.

«Переховуватися не збираюся. Нікуди тікати – тим більше. Тому прошу не відстороняти від посади і запобіжний захід – під особисте зобов’язання», – сказав підозрюваний.

Зважаючи на те, що він досі має статус військовослужбовця, і підозрюваний, і його захисник просили суд не застосовувати домашній арешт, що буде заважати виконанню службових обов’язків.

«Підозра є необґрунтованою. Він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення відносно чотирьох об’єктів, які на сьогодні здані. В цих об’єктах проживають військовослужбовці, всі договори закриті відповідними актами. Як обґрунтовується підозра, якщо всі роботи виконані належним чином?» – наголосив адвокат підозрюваного.

Сам підозрюваний сказав, що збитків державі не нанесено, технічна документація зараз вилучена і проходить експертизу. Чи є факт кримінального правопорушення в діях підозрюваного, буде доведено або не доведено слідством, і в майбутньому – в суді. А поки суддя Луцького міськрайонного суду Анатолій Марчук клопотання прокурора задовільнив і як міру запобіжного заходу обрав домашній арешт.

Злочин – тяжкий, вчинений під час воєнного стану організованою групою.

Відзначимо, що це не перша кримінальна справа з махінаціями на будівництві та ремонті об’єктів для військових. ДБР викрило схему, за якою, ймовірно, розкрадався державний бюджет.

«Працівники ДБР повідомили про підозру начальнику квартирно-експлуатаційного відділу одного з міст Волинської області та директору приватного підприємства. Вони обікрали місцевий бюджет на понад 2,2 мільйона гривень. Восени минулого року квартирно-експлуатаційний відділ уклав чотири договори з приватним підприємством на ремонт приміщень, які використовуються для потреб одного зі збройних формувань регіону», – інформувала речниця Територіального управління ДБР у Львові Тетяна Муравель.

Ще раніше порушували кримінальне провадження щодо квартирно-експлуатаційний відділу та власника одного з підрядників з підозрою у привласненні одного мільйона гривень, коли проводили реконструкцію воєнного містечка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині державі повернули землі вартістю понад 7 мільйонів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити