image
 |  0 12 Листопада 2021 | 15:55

Модель фінансування ковідних хворих потрібно переглянути, - директорка Волинської інфекційної лікарні

Модель фінансування ковідних хворих потрібно переглянути. Щоб гроші йшли не за пацієнтом, а попереду нього.

Про це у інтерв'ю розповіла медична директорка Волинської обласної інфекційної лікарні, депутатка Волинської облради від фракції ВО "Свобода" Любов Серба.

– Як на мене, модель фінансування ковідних хворих потрібно переглянути. Щоб гроші йшли не за пацієнтом, а попереду нього. Ми мали б отримати кошти, щоб підготуватися. Бо, наприклад, влітку було мало хворих і відповідно, ми отримали дуже мало коштів від НСЗУ. Відтак важко було купити дезінфікуючі засоби, засоби захисту, апаратуру, медикаменти, лабораторні реагенти перед осінньою хвилею. Хоча ми всі знали, що вона буде. Виплата авансу суттєво полегшила б нам роботу, - зазначила медик.

Зараз же лікарні отримають гроші за жовтень і відбудеться ажіотаж на ринку: деякі товари стануть дефіцитними, до того ж зросте вартість закупівель. На мою думку, інфекційні стаціонари і в “позаковідні” часи повинні отримувати оплату наперед, щоб мати змогу підготуватися до ускладнення епідемічної ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині були випадки, коли хворі на коронавірус діти потребували кисень, - медик

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити