image
 |  0 5 Листопада 2018 | 12:51

Повідомили категорії дітей, яких безкоштовно годуватимуть у школах Луцька

У Луцьку хочуть затвердити категорії дітей, які матимуть право на безкоштовне харчування у закладах освіти.
Про це йдеться у проекті рішення виконкому.
Так, Із 1 січня безкоштовне харчування для учнів закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності хочуть встановити для: сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки; дітей із малозабезпечених сімей; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах; дітей військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, створених відповідно до чинного законодавства України, співробітників правоохоронних органів, – на період їх відрядження для участі в операції об’єднаних сил; дітей загиблих (померлих) військовослужбовців та осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО; дітей осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО (на підставі копії відповідного посвідчення).
Також передбачається, що батьки та особи, які їх заміняють, вноситимуть плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти у розмірі 60 % від вартості харчування на день.
Для дітей закладів дошкільної освіти з сімей, які належать до інших територіальних громад, батьківська плата становитиме 100% від вартості за харчування на день.
Окрім того, оплату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти міста зменшать у розмірі 50 % для батьків, які зареєстровані у Луцьку і мають троє і більше дітей.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сопілка, акордеон, гітара: на Волині відкрили нову музичну школу (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити