image
 |  65 12 Жовтня 2024 | 16:03

Повідомили, кому можуть скасувати субсидії на комунальні послуги

Українцям, що мають борги з оплати комунальних послуг, можуть скасувати субсидію. Причому державну допомогу можна втратити навіть через невеликий борг за комуналку.

Про це повідомили у Facebook Мінсоцполітики, інформує ВолиньUA.

Таким чином у профільному міністерстві дали відповідь на запитання, чи перепризначать субсидію на опалювальний сезон, якщо у домогосподарства є заборгованість за комуналку.

Загалом субсидія – це державна допомога на оплату комуналки людям, яким доходи не дозволяють самотужки сплачувати повністю комунальні видатки. Зараз субсидія надається грошовій формі, але вона має конкретне цільове призначення – розрахунки за комуналку.

Відповідно, якщо власник житла використовує ці гроші не за призначенням, і в нього утворився борг за комуналку, то його можуть позбавити субсидії. Причому на сьогодні вистачить 680 гривень сумарного комунального боргу, щоби позбавити субсидіанта державної допомоги.

"Одним з критеріїв перепризначення житлової субсидії є контроль за платіжною дисципліною отримувачів. Тобто, якщо ви отримували субсидію й у вас є заборгованість за житлово-комунальні послуги, надання субсидії припиняється", - йдеться у роз'ясненні Мінсоцполітики.

Водночас, навіть якщо вас позбавили субсидії, то її призначення і виплату можна відновити. Але треба насамперед вирішити питання з боргами. Зробити це можна двома способами:

відразу погасити всю заборгованість;

укласти договори щодо реструктуризації боргів з тими компаніями, яким ви заборгували.

Максимальна тривалість виплати реструктуризованих боргів становить 60 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розроблять детальний план території для встановлення вітроелектростанцій поблизу Володимира

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити