image
 |  196 17 Травня 2024 | 21:46

Повідомили, скільки українських засуджених погодилися піти на фронт

В Україні майже 5000 ув’язнених погодилися піти на фронт в обмін на умовно-дострокове звільнення, якщо відповідний закон буде ухвалений.

Про це заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька в інтерв’ю Главкому, пише ВолиньЮА. 

За її словами, у квітні серед ув’язнених провели опитування, де запитали, потрібно ухвалювати закон про умовно-дострокове звільнення шляхом укладання контракту на військову службу. Близько 4500 засуджених відповіли «так».

Заступниця міністра зазначила, що не опитували в’язнів за статтями Кримінального кодексу, частина з яких не підпадає під мобілізацію. Також до уваги не брався їхній стан здоров’я. При цьому відкинули близько 4000 засуджених, у яких діагностовано суспільно небезпечні хвороби на кшталт ВІЛ, гепатит, туберкульоз.

Станом на 15 травня в українських колоніях перебував 27471 засуджений, у тому числі 1538 жінок.

Нагадаємо, 8 травня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію деяких категорій засуджених. Заборонено мобілізуватися окремим категоріям засуджених, зокрема топкорупціонерам, засудженим за умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР розслідує обставини загибелі на кордоні чоловіка, який тікав до Румунії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити