image
 |  176 17 Жовтня 2024 | 16:54

Повідомили, скільки засуджених з Волині мобілізувалися

Станом на початок жовтня цього року близько 140 ув’язнених із Волинської області відбули у військові частини для проходження служби. Загалом мобілізуватися виявили бажання 160 засуджених.

Про це розповів очільник відділу протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах Волинської обласної прокуратури Сергій Мазурок на круглому столі «Захист прав людини в умовах воєнного стану у Волинській області: виклики та перспективи під час мобілізації», - пишуть Волинські новини, інформує ВолиньUA.

«19 травня 2024 року набрали чинності відповідні зміни щодо проходження військової служби окремими категоріями громадян. Налагоджено взаємодію адміністраціями і Луцького слідчого ізолятору, і Маневицької виправної колонії з працівниками ТЦК та СП. Велика роль – Військової служби правопорядку. Проводиться робота з військовими частинами щодо виявлення бажання цього контингенту проходити службу по мобілізації», – інформував Сергій Мазурок.

Загалом 160 засуджених у Волинській області звернулися з відповідними заявами, пройшли належні процедури відбору, зокрема пройшли ВЛК. Військові частини їх відібрали. 140 клопотань за участю прокурорів задоволені в суді. І станом на 5 жовтня 136 людей, які були засуджені, відбули для проходження служби по мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні ліквідували наркокартель: поліція провела більш як 230 обшуків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити