image
 |  5 21 Грудня 2022 | 13:19

Правоохоронці ліквідувати наркосиндикат, який збував наркотики у щонайменше 10 областях

Українські правоохоронці 19 грудня ліквідувати наркосиндикат, який збував наркотики у щонайменше 10 областях, та вилучили психотропних речовин на 45 млн грн.

Про це інформує пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань.

"На території 10 областей проведено масштабну спецоперацію для ліквідації діяльності наркосиндикату та затримання його лідерів і найактивніших учасників. В операції були задіяні понад 200 правоохоронців. Провели 53 одночасних обшуків, вилучили понад 30 кг наркотиків та психотропні, а також 2,5 тонни прекурсорів. За попередніми даними вартість вилучених наркотиків сягає 45 мільйонів гривень. Окрім цього зброю, "чорнові" записи з даними про "рух" наркотиків, дилерів, "клієнтуру", а також 14 автомобілів".

За інформацією слідства, бізнес організували четверо жителів різних областей, які побудували таким чином, що учасники "синдикату" майже не контактували один з одним.

Нарколабораторія знаходилася у підвальному приміщенні приватного будинку на околиці селища Ужгородського району. Правоохоронці повідомляють, що там виготовляли до 25 кг психотропних речовин щотижня, прибуток – до 40 млн грн.

Наркотики збували в обласні та найбільші районні центри України. Продаж, прийом та оплату замовлень здійснювали через закритий канал у месенджері, де пропонували широкий асортимент заборонених в Україні речовин. 

Крім того, існували декілька пунктів зберігання прекурсорів (речовин-початкових компонентів хімічної реакції) та готової продукції, які доставлялися до лабораторії та дилерів поштою. Закупкою прекурсорів займалися п’ятеро жителів Житомира та Києва. Надалі вони збували наркотики великими партіями дилерам, а ті – вроздріб за допомогою "закладок".

Очільник Департаменту стратегічних розслідувань Андрій Рубель повідомляє, що існувала чітка ієрархія та розподіл ролей: контроль за функціонуванням лабораторії, її охорона, "хіміки", "фінансисти", обслуговування "інтернет-магазину", доставка продукції до місць зберігання, "кур’єри", "закладчики" тощо. За його словами, виявлено 20 учасників угруповання. Учасників злочинної організації затримано, їм повідомлено про підозру.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити