image
 |  0 26 Липня 2018 | 12:31

Преференції для вільної торгівлі в зоні діяльності Волинської митниці зросли на 69%

Як відомо, угоди про вільну торгівлю з країнами Європейського Союзу та Канади передбачають встановлення тарифних квот на деякі види продукції, скасування мит або їх процентне зменшення.  
У зв’язку з ростом обсягів експортно-імпортних операцій простежується тенденція до постійного зростання сум наданих українським експортерам тарифних пільг. Зокрема, за 6 місяців поточного року в зоні діяльності Волинської митниці ДФС вони зросли на 69% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року та склали  241 млн гривень.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з прес-служби Волинської митниці.
Пільги учасникам ЗЕД надаються при умові підтвердження походження товару.  Протягом першого півріччя 2018 року на Волинській митниці на преференційний режим вільної торгівлі претендували у більше 10-ти тисячах митних декларацій,  розглянуто 138 звернень учасників ЗЕД щодо відновлення режиму вільної торгівлі, видано 3214 сертифікатів з перевезення товарів EUR.1. Статус уповноваженого схваленого експортера у 2018 році отримали 5 підприємств, а загалом їх кількість у зоні діяльності Волинської митниці – 12 учасників ЗЕД.
Зі 190 направлених на перевірку у країни експорту сертифікатів EUR.1 лише 5 не підтвердились у країнах ЄС. Разом з тим, за результатами вжитих Волинською митницею ДФС у першому півріччі 2018 року контрольних заходів  щодо визначення країни походження товарів сума додаткових надходжень до бюджету склала  1,4 мільйона гривень, що втричі більше минулорічного показника.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість випадків недоброчесного переміщення товарів через кордон зросла на 1117 справ, або на 35%, – Волинська митниця ДФС

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити