image
 |  2 25 Квітня 2020 | 15:37

Призначення Саакашвілі буде незаконним, бо його засуджено в Грузії

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі не може бути призначений на посаду віцепрем'єра з питань реформ, оскільки це порушує українське законодавство.

Про це на своїй сторінці в фейсбуці написала прессекретар ексгенпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган, - передає Цензор.НЕТ.

Вона нагадала, що відповідно до ст. 7 Закону "Про Кабінет міністрів України", не може бути призначена на посаду члена Кабінету Міністрів України особа, яка має судимість, не погашену чи не зняту.

"А що у нас з Ніколозовичем? Засуджений у Грузії. Судимість дійсна.

У червні 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив Міхеіла Саакашвілі до шести років ув'язнення за перевищення службових повноважень. Суд визнав доведеним, що у 2005 році Саакашвілі, який обіймав у той час посаду президента Грузії, наказав своїм підлеглим побити члена парламенту, бізнесмена Валерія Гелашвілі.

Також у січні 2018 року Тбіліський міський суд визнав винним Саакашвілі у справі "про злісне перевищення повноважень" на посаді президента Грузії і присудив три роки позбавлення волі", - написала Сарган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець епохи бідності: нардепки прийшли у ВР із сумочками від Versace і Gucci за 30-60 тисяч

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити