image
 |  301 14 Травня 2024 | 14:48

Про Євробачення...

У 1453 році, коли до падіння Константинополя залишалися лічені дні, політичні еліти та церковні еліти Візантійської імперії затято сперечалися з приводу одного питання: якої статі ангели і чи взагалі мають вони стать. Ця дискусія відбувалася в той час, коли османи стояли біля стін древнього міста. Турки проводили підготовку до фінального штурму Константинополя. А візантійські еліти ніяк не могли дійти згоди щодо статі ангелів.

Ця ситуація мені нагадує нинішню Україну та й всю Європу. Євробачення перетворилося в антихристиянський шабаш і відверту пропаганду гендерної ідеології. В той час як над Україною нависла смертельна небезпека, окремі наші медіа активно обговорюють, якої ж статі особа - переможець Євробачення. Гендеристи роздають детальні рекомендації як правильно називати Немо. І розмірковують над тим, що пора вносити нові зміни в український правопис, а українську мову осучаснювати відповідно до модних гендерних віянь. Звісно усіх, хто не поділяє їхньої "прогресивної думки" обзивають дрімучими совками.

Може я щось не розумію. Але для мене цінності західної цивілізації - це не гендерне божевілля і демонтаж основ християнства, а повага до природних прав людини, особистих свобод, рівність усіх перед законом, підзвітність уряду громадянам, наявність системи стримувань і противаг, розвиток науки, економічна конкуренція, культ праці, збереження своєї історії та традицій. Не гендерна ідеологія зробила Захід успішним. Але вона здатна, разом з іншими факторами, привести його до занепаду.

Україна ще має шанс стати форпостом притомності та адекватності на європейському континенті. Потрібно лише позбавитися комплексу меншовартості і зберігати власну гідність та віру в об'єктивні цінності. А не повсякчас підлаштовуватися під чужі ідеології.

Анатолій Вітів, голова Волинської «Свободи», народний депутат України VII скликання, депутат Волинської обласної ради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити