image
 |  4 19 Вересня 2022 | 14:45

Прощання з королевою: у Британії відбувається похорон королеви Єлизавети II (ФОТО)

У Британії відбувається церемонія прощання з королевою Єлизаветою II. На похороні зібралися тисячі підданих, у тому числі багато глав інших держав та членів королівських родин Європи.

Похорон проходить у Лондоні у Віндзорському замку. Монархія зібралася, щоб попрощатися з королевою, яка керувала країною та Співдружністю Націй 70 років, - пише meta.

Захід розпочався об 11:00 за місцевим часом у Вестмінстерському абатстві. Труну з тілом королеви опустять до Королівського склепу, а потім поховають у сімейному меморіальному тимчасовому замку короля Георга VI Віндзорського.

На похороні королеви зібралися тисячі людей. Також багато осіб стежить за трансляцією онлайн.

На території Віндзорського замку знаходяться рідні королеви та спадкоємці, а також високопоставлені політики Великої Британії, іноземні гості з інших країн, члени королівських сімей у Європі та знаменитості.

У Вестмінстер-хол прибули новий монарх король Чарльз III із синами – принцами Вільямом та Гаррі. Вони разом з іншими дітьми Єлизавети II – принцесою Анною, принцом Ендрю та принцом Едвардом приєдналися до похоронного процесу.

Процесію розпочав державний лафет з труною королеви. На нього поклали корону та вінок з квітів та рослин із садів Букінгемського палацу, Кларенс-Хауза та Хайгроув-Хауса.

Після прибуття труни Єлизавети II в Західні ворота Вестмінстерського абатства її підняли з державного лафета та понесли всередину для похоронної служби.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити