image
 |  0 8 Вересня 2020 | 11:11

Протести шахтарів у Кривому Розі: майже 400 мітингувальників залишились під землею

У Кривому Розі вже близько тижня триває підземна акція протесту на шахтах. Шахтарі вимагають підвищити зарплату та припинити порушення при атестації. Станом на ранок 8 вересня під землею залишаються 393 гірники.

Про це повідомляє «24 канал».

Кількість мітингарів тільки збільшується. Про це повідомив голова Конфедерації Вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у фейсбуці.

Вимоги шахтарів

Підвищити зарплату.

Звільнити менеджмент, який заганяє підприємство у кризу.

Повернути пільговий стаж.

Припинити порушення при атестації.

Що відбувається на шахтах 8 вересня

До 29 мітингарів шахти «Жовтнева», які перебувають під землею 6 день, приєднались інші гірники:

90 гірників шахти «Гвардійська»;

60 гірників шахти «Тернівська»;

214 гірників шахти «Батьківщина».

Шахта «Тернівська» зранку зупинила роботу, адміністрація не пустила в шахту першу зміну, тому що всі працівники заявляли, що приєднаються до протесту. Крім цього, шахтарів готові підтримати інші підприємства Кривого Рогу.

Як зазначив Волинець, до Кривого Рогу приїдуть представники Служби держпраці. Їм нададуть всі документи про зафіксовані випадки порушень правил техніки безпеки та прав працівників.

Що каже дирекція шахт

Напередодні, 5 вересня, гендиректор Криворізького залізорудного комбінату Сергій Новак вийшов до мітингарів. Він спустився до шахти та майже півтори години спілкувався з гірниками.

Важливо розуміти, що роль гендиректора у такому випадку – виступати від імені власників шахти. А це група «Приват» Коломойського, комунікація якої завжди вибудовується жорстко, на конфліктах. Менеджмент і так ніколи не ставив на перше місце повагу до своїх працівників, – уточнив Волинець.

За словами Волинця, не виключено, що протестний рух переїде до урядового кварталу Києва. Паралельно з гірниками небайдужі в Кривому Розі також влаштували акцію протесту та збирали гроші на підтримку шахтарів.

Чим небезпечні такі акції протесту

Волинець пояснив, що акція протесту ускладнюється специфічними, несприятливими умовами в шахті з видобутку залізної руди. Відомо, що там високий рівень вологості, інтенсивне розповсюдження грибків, які з'їдають все навколо.

Протестувальники говорять, що вже відчувають їх вплив і на легенях, і на шкірі. Тим часом адміністрація підприємства зникла і не виходить на зв'язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сусіди Зеленського у Конча-Заспі: «Від Кучми і Литвина до Фокіна і Богатирьової» (ВIДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити