image
 |  0 29 Травня 2019 | 12:45

Реформатори з Міносвіти знищують позашкільну освіту, - Богдан Богонос

Реформаторські ініціативи Міністерства освіти відірвані від реалій і знищують позашкільну освіту в Україні. Про це під час сесії Луцької міськради заявив депутат від фракції ВО «Свобода» Богдан Богонос.  

Свою думку обранець громади висловив під час обговорення проекту звернення щодо скасування змін Міносвіти у сфері позашкільної освіти у частині діяльності мистецьких шкіл.

«Міністерство освіти проводить реформи, відірвані від реалій. Українська позашкільна освіта одна з найкращих у світі. Але її намагаються зруйнувати недолугими реформами і скороченнями. Навіщо це робити? Реформа передбачає скорочення навчальних годин, збільшення навантаження кількості учнів на одну викладацьку ставку, ліквідацію окремих предметів, зменшення тривалості уроку», - зазначив Богдан Богонос.

У зверненні пропонується:

– скаcувати наказ Міністерства культури України «Про затвердження типових освітніх програм елементарного підрівня початкової мистецької освіти»;

– скасувати Положення про атестацію педагогічних працівників закладів (установ) освіти сфери культури, затверджене наказом Міністерства культури України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В пошуках втраченого часу: транспортне середньовіччя по-українськи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити