image
 |  0 15 Березня 2021 | 11:12

Ревізія в «Укрзалізниці» виявила порушень майже на 12 мільярдів гривень

Члени слідчої комісії для перевірки стану Укрзалізниці збираються звернутися до прем’єр-міністра, міністра інфраструктури, Наглядової ради УЗ щодо питання їхньої оцінки компетентності нинішнього правління компанії. Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат, голова ТСК Юлія Гришина.

Гришина також назвала ситуацію на підприємстві «вкрай непростою» та повідомила, що особисто до неї надійшло понад 20 звернень від окремих працівників та цілих колективів «УЗ». Мовляв, люди скаржаться на грубі порушення трудового законодавства, розтрати, привласнення та нецільове використання ресурсів підприємства.

«В свою чергу на наступному засіданні ТСК заслухаємо правління «УЗ» щодо ситуації, яка склалася. Все, що я написала – це лише верхівка айсберга. Ми маємо перевірити стан «Укрзалізниці», забезпечити притягнення винних до відповідальності. Коштами «УЗ» повинні розпоряджатися ефективно, а українці заслуговують, нарешті, на якісні залізничні послуги!», – повідомила голові ТСК.

Реакція Укрзалізниці

Голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак у своєму Telegram відреагував на критику з боку голови ТСК Юлії Гришиної. Зокрема, голова УЗ заявив, що перше засідання тимчасової слідчої комісії з оцінки стану підприємства пройшло без представників правління УЗ, а результати роботи за 2020 рік комісія до уваги не взяла взагалі.

Також Жмак нагадав, що ТСК була створена з метою оцінки діяльності підприємства саме з 2017 по 2020 роки. Тож питання, які підіймалися на засіданні важливі, але не зовсім актуальні з огляду на те, для чого Комісію було створено.

«До того ж на засідання ТСК були запрошені тільки міністр та члени Наглядової ради УЗ, членів же правління на засідання запросити забули, а результати діяльності діючого правління не досліджувалися від слова «взагалі», а нам є, що сказати: і про ліквідацію дефіциту тяги, і про збільшення обороту вагонів, і про стосунки з ринком, який, нарешті, задоволений співпрацею з УЗ, і про багато іншого», – відзначив Жмак.

Жмак також висловив сподівання, що поширена Головою ТСК в фейсбуці інформація – просте непорозуміння і разом із членами ТСК Топменеджмент УЗ співпрацюватиме над тим, щоб зрозуміти першопричини «крутого піке» УЗ з 2017 по 2020 роки.

Нагадаємо, в січні депутати Верховної Ради проголосували за створення тимчасової слідчої комісії, яка має перевірити стан Укрзалізниці. В УЗ ж заявили, що компанія відкрита до співпраці з ТСК та сподівається на її ефективність.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити