image
 |  148 30 Листопада 2023 | 17:14

росія розгортає в Україні нову дивізію десантників

Росія на окупованій частині Херсонщини почала розгортати новосформовану дивізію десантників, повідомляє британська розвідка.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії про російсько-українську війну від 30 листопада

Розвідка припускає, що Росія вперше почала розгортати в Україні новосформовану 104-ту армійську десантно-штурмову дивізію. Це відбувається на окупованій Херсонщині.

Про плани відновити цей підрозділ, який з 1998 року скоротили до розміру бригади, у серпні 2023 року заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу. За даними аналітиків, підпорядковані підрозділи 104-ї дивізії ймовірно включають 337-й полк і 52-гу артилерійську бригаду.

Розвідка також припускає, що рівень підготовки бійців відновленої 104-ї дивізії недостатній і нижчий за стандарти для десантників, яких вважають "елітою". За нею скоріш за все буде ретельно стежити командувач повітряно-десатних військ Росії генерал-полковник Михайло Тєплінський, якого з жовтня назначили керівником групи військ "Дніпро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни запустили по Україні 20 "Шахедів" і 8 ракет

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити