image
 |  11 8 Листопада 2023 | 15:17

росія скуповує зброю західних виробників, незважаючи на санкції

Від початку повномасштабної війни Росія закупила майже 7300 одиниць вогнепальної зброї західного виробництва.

Зокрема, понад сотню снайперських гвинтівок, а також майже вісім мільйонів патронів. Про це йдеться в розслідуванні проєкту Correctiv.

Серед них зброя американських компаній Smith & Wesson, Barrett Firearms і Desert Tech, низки європейських виробників зброї, як-от австрійської компанії Glock і Steyr Arms, а також кілька німецьких виробників: компанія Merkel Jagd-und Sport Waffen GmbH, виробник боєприпасів Nammo Schönebeck, RWS і Ruag Ammotech, а також Blaser.

Частка німецьких марок у вогнепальній зброї значно більша, ніж у боєприпасах.

Частина придбаного західного озброєння використовується російськими військовими в Україні, зазначають журналісти. Йдеться, наприклад, про пістолети Glock, автоматичні гвинтівки AR-15, карабіни Blaser R8.

Пістолет Glock і гвинтівку AR-15 бачили у колишнього віцепрем'єра Росії Дмитра Рогозіна, коли він приїжджав до окупованої Донецької області, а зброю від Desert Tech мали бойовики ПВК "Вагнер", які воювали під Бахмутом.

Крім того, за словами розслідувачів, у жовтні на московській збройовій виставці OROLEXPO-2023 демонстрували продукцію німецької компанії Blaser, американської Barrett Firearms і чеської Ceska Zbrojovka.

У розслідуванні наголошується, що санкції проти Росії забороняють продаж військової зброї та карабіну Blaser в Росію, однак, можна отримати ліцензію на експорт зброї в інші країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони знищили 780 загарбників і 29 артсистем ворога за добу

Розслідувачі переконані, що зброя потрапляла в Росію не безпосередньо від західних виробників, а поставлялася через посередників у третіх країнах. Наприклад, після початку війни в Україні помітно зросли поставки мисливської та спортивної зброї з Німеччини до ОАЕ, Хорватії, Угорщини, Казахстану, Північної Македонії, Польщі, Угорщини, Польщі, Польщі, Узбекистану.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити