image
 |  13 27 Липня 2022 | 13:48

росія та Іран підписали угоду про ремонт російських літаків та постачання комплектуючих

Іран підписав з Росією угоду, яка передбачає постачання деталей та обладнання для російських літаків, а також ремонт та технічне обслуговування бортів.

Про це, за повідомленням агентства Mehr, заявив представник цивільної авіації Ірану Міракбара Разаві, інформує Цензор.НЕТ з посиланням на "Настоящее время".

Також було підписано меморандум про взаєморозуміння, в рамках якого кількість пасажирських авіарейсів між країнами буде збільшена до 35 на тиждень, повідомляє агентство.

Угода була підписана під час візиту до Ірану заступника міністра транспорту Росії, який зустрівся з керівником Управління цивільної авіації Ірану Мохаммадом Мохаммаді-Бахшем. 

Після вторгнення РФ в Україну Євросоюз закрив небо для російських літаків, а також заборонив постачання запчастин для них, техобслуговування, підтримку та страхування та зобов'язав лізингові фірми домогтися повернення літаків, зданих в оренду російським перевізникам.

На початку березня найбільший американський виробник авіаційної техніки Boeing припинив технічне обслуговування та підтримку російських авіакомпаній та постачання ним запчастин, такі ж заходи вжив європейський виробник Airbus. Наприкінці травня Bloomberg повідомляв, що запасів запчастин у авіакомпаній із Росії вистачить на три місяці. 

У середині липня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван розповів CNN, що уряд Ірану готується "у прискорені терміни надати Росії до кількох сотень безпілотників" для використання в Україні. Представники Росії та Ірану це заперечують. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борис Джонсон може спробувати стати генсеком НАТО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити