image
 |  5 20 Листопада 2018 | 22:56

Росія втратила флагман Чорноморського флоту – ракетний крейсер «Москва»

Розвал російської армії і флоту триває повним ходом, підтвердження чого з'явилося напередодні. Стало відомо, що Чорноморський флот РФ, що базується в окупованому Севастополі втратив свій флагманський корабель – Гвардійський ракетний крейсер "Москва" більше не здатний виходити в море, а фахівці, здатні відновити цю громадину, залишилися лише в Україні, – зазначають "Патріоти України".

Як і горезвісний авіаносець «Адмирал Кузнецов», крейсер «Москва» був збудований українськими корабелами Миколаєва, і знову ж таки забраний росіянами у недоробленому стані. Скрепоносці з Міноборони РФ вирішили заощадити, і так до ладу крейсер довести й не змогли.

Гордість Чорноморського флоту РФ банально не змогла перенести той самий похід до берегів Сирії 2015 року (як і «Адмірал Кузя» – ред.), в рамках якого були знищені останні залишки ходового його ресурсу. Інформацію про це підтвердила Російське військове видання "Армійський вісник".

Російські журналісти повідомляють, що в січні наступаючого 2019 року виповниться рівно три роки з того моменту, як "Москва" стала на прикол біля причалу в Севастополі. Весь цей час корабель не міг виходити в море і вимагає негайного ремонту. Офіційно з жовтні 2018 року, згідно зі звітністю, крейсер дійсно "поставлений на плановий ремонт" у 13-й судноремонтний завод.

Роботи мають тривати від шести до восьми місяців. Однак, як зазначається, справа не рухається з мертвої точки. Ніяких робіт, окрім підтримуючих на плаву, на ньому насправді не ведеться. Для цього у Росії немає фінансових ресурсів, виробничих потуг та фахівців.

Варто нагадати, що "Москва" є одним з найновіших кораблів ВМС РФ - він став у стрій 1996 року. Російські ЗМІ не одноразово писали, що побудований у Радянському Союзі російський флот давно перетворився на купу металобрухту, яку немає сенсу ремонтувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик УПЦ МП вчинив жорстоке вбивство «меншого брата»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити