image
 |  90 8 Грудня 2023 | 11:22

Росіяни на фронті не встигають поповнювати втрати

Армія РФ такими темпами зазнає втрат в Україні, що окупанти ледве встигають відновлювати свої резерви.

У листопаді на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках російські війська втратили майже 11 тис. осіб особового складу, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Темп бойових дій на цих напрямках нині нижчий, ніж у районі Авдіївки.

"Ці повідомлення українського Генштабу про втрати дозволяють припустити, що рівень втрат серед росіян у районі Авдіївки може бути ще вищим, враховуючи вищий темп бойових дій. Російські війська зараз проводять масовані піхотні штурми з метою захоплення Авдіївки на Донеччині, очевидно, намагаючись зберегти бронетехніку. І це попри ризик ще більших втрат живої сили", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молода волинянка повернулася з заробітків, щоб бути корисною Україні

Російські спроби штурмів на фронті в Україні загалом виснажують армію РФ.

"Росія щомісяця мобілізує від 20 до 40 тис. осіб. Цей показник може бути нижчим, ніж поточний темп втрат російської армії в Україні. Невдалі спроби штурмів нещодавно спонукали російське військове командування терміново направити новостворені та недоукомплектовані з'єднання в Україну для посилення дільниць фронту", - пишуть аналітики.

Експерти зазначають, що високі втрати росіян, швидше за все, не дозволять російським силам повністю наповнити існуючі підрозділи в Україні та сформувати нові оперативні та стратегічні резерви, якщо зусилля Росії щодо формування сил продовжуватимуться поточними темпами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити