image
 |  13 30 Травня 2022 | 08:54

Росіяни увійшли на околиці Сєвєродонецька, важкі бої за Лисичанськ

У Луганській області тривають важкі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ, російські військові увійшли на околиці Сєвєродонецька, заявив керівник області.

Про це інформує голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Росіяни увійшли на околиці Сєвєродонецька, вбито двох містян, п’ятьох поранено. Це стосується північно-східних та південно-східних околиць міста.

Важкі бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Ворог задіяв все можливе озброєння, застосовує авіацію. Втім, наші військові міцно тримають оборону, аби не допустити ворога вглиб країни".

Російськими снарядами вбито двох сєвєродончан, ще п’ятеро поранені. Більшість із них – жителі одного кварталу у старому районі міста. За словами Гайдая, вони готували їжу у дворі, коли почався обстріл.

Також важких травм зазнали двоє мешканців Сиротиного.

Всі поранені отримали домедичну допомогу і вже перебувають у лікарнях Донеччини.

За даними голови ОВА, за 29 травня в Сєвєродонецьку було зруйновано щонайменше 12 будинків, у Лисичанську – 18, у Врубівці – 10 та будинок культури, у Золотому – три, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці – по два.

Між тим росіяни перекидають на Сєвєродонецький напрямок боєприпаси та техніку у великій кількості.

Гайдай додав, що за минулу добу відбито 14 атак ворога, знищено 2 артилерійські системи, 11 одиниць бойової броньованої техніки та 10 ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони збили дві крилаті ракети та три БпЛА типу "Куб".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити