image
 |  0 8 Вересня 2023 | 13:27

Росіяни вдарили по будівлі поліції і офісах у Кривому Розі: є жертви (ФОТО, ВІДЕО)

Одна людина загинула та щонайменше 52 дістали поранення у результаті удару росіян по адмінбудівлі поліції у Кривому Розі вранці 8 вересня, рятувальна операція завершена.

Про це повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram, керівник Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул у Telegram, глава МВС Ігор Клименко у Telegram, ДСНС.

"Кривий Ріг. Приліт по середмістю. Зруйнована одна із адмінбудівель поліції. Внаслідок російського удару загинув поліцейський. Ще трьох рятувальники ДСНС дістали з-під завалів. Вони у важкому стані. 6 співробітників отримали травми різного ступеня тяжкості".

У ДСНС повідомили, що станом 12:30 постраждали 52 людини.

3а даними Вілкула,19 осіб перебувають у лікарні, з них 3 важких з політравмою в операційному залі.

Голова Нацполіції Іван Вигівський уточнив, що черговий акт російського терору "забрав життя вільнонайманого працівника поліції охорони".

За даними Лисака, пошкоджені 3 адмінбудівлі і 7 житлових будинків, серед яких – багатоповерхівка. Пожежа, яка виникла в гаражах, наразі локалізована. Обстеження території триває.

Раніше Вілкул повідомляв, що ворожа ракета влучила в адмінбудівлю, в якій було кілька офісів, у тому числі офіс його фонду "Українська перспектива".

За його словами, 5 постраждалих були госпіталізовані. "Розгортаємо штаб допомоги людям у Школі мистецтв (колишній Центрально-Міський райком) за пам'ятником Святому Миколаю. Людям буде надано допомогу будівельними матеріалами, збирання заявок на допомогу з міського бюджету за пошкоджене майно та інше", − повідомив Вілкул.

Наразі поліція здійснює поквартирний обхід, щоб перевірити стан мешканців. Тривають рятувальні роботи. 

ДСНС закликає місцевих не наближатися до місця роботи екстрених служб у цілях безпеки. 

Рятувальники також розгорнули Пункт екстреної психологічної допомоги.

Оновлено: Об 11:46 керівник Криворізької РВА Євген Ситниченко повідомив, що рятувальна операція у Кривому Розі завершена − ДСНС закінчили пошуки, більше нікого немає під завалами.

Наразі комунальники продовжують прибирання на місці удару.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити