image
 |  7 24 Березня 2024 | 12:21

Розповіли скільки на Волині офіційно зареєстровано видань

27 суб’єктів друкованих медіа Волині офіційно зареєстрували 237 видань. Це одна з найбільших цифр в Україні. Про це повідомила представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у області Лілія Бойко, - пише Слово правди.

Закон «Про медіа», який Верховна Рада України ухвалила у грудні 2022 року, визначає особливості правового регулювання діяльності медіа. Згідно з ним провайдери аудіовізуального сервісу, тобто телебачення та друковані медіа, мають офіційно зареєструвати та підтвердити свою діяльність. 31 березня 2024 року спливає час на реєстрацію друкованих медіа. Тому Лілія Бойко закликати суб’єктів друкованих медіа подавати заявки та не зволікати. Ви зможете працювати, якщо не зареєструєтеся, але тоді ви маєте заплатити збір, який наразі становить 3028 гривень».

Пройти реєстрацію у рекомендаційному порядку дозволяється онлайн-медіа. В області офіційно підтвердили діяльність лише п’ять онлайн-видань області.

Прийняття закону про медіа – це одна з вимог вступу України до ЄС. До речі, комісія Європейського Союзу позитивно оцінила впровадження цього закону, зазначила Лілія Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Збирав на велосипед: на Волині син загиблого Героя віддав гроші волонтерці

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити